Hi, ik ben Tamara

One life, Live it 

Dat is mijn motto. En dat is het al jaren. Maar pas nu krijgt het voor mij echt de betekenis die het voor mij mag hebben.

Het betekent voor mij alles uit het leven halen. Doen waar je echt blij van wordt. Geen genoegen nemen met leven 'zoals het hoort'. Niet stoppen bij 'alles gaat z'n gangetje'. Wegblijven van het gevoel dat je geleefd wordt. Dat je leven zich afspeelt op de automatische piloot.

Maar kiezen voor je eigen leven! Alle remmen los en volle bak genieten. Ontdekken. Loslaten wat niet meer dient. Doen waar je blij. van wordt en energie van krijgt.

LEIDERSCHAP NEMEN OVER MIJN EIGEN LEVEN

Gaat dat altijd makkelijk. Nee zeker niet. Ik kom mezelf vaak behoorlijk tegen. Oude patronen en belemmeringen zitten dan in de weg. Maar inmiddels heb ik geleerd hoe deze zich aan mij tonen. En ik weet hoe ik ze kan ondergaan en daarna ombuigen.

En het blijft een proces van leren. Maar dat is voor mij leven!

Buddha op hakken

Zo noem ik mezelf. Om twee uiterste in mij een plek te geven.

Een deel van mij dat met een spirituele blik de wereld bekijkt. Dat graag gewoon wil 'Zijn', geniet van stilte en rust. En dat blij wordt van de journey naar meer zingeving, dichter bij mezelf komen en gelooft dat er meer is dan we met onze zintuigen kunnen waarnemen. Mijn buddha kant.

Maar ik heb ook mijn hoge hakken. Die staan voor mijn business power. Die wil knallen en resultaat gericht is. Met een bedrijfskundige achtergrond en een bak aan ervaring in de corporate wereld. Die blij wordt van mooie spullen. Die graag druk-druk-druk is en fladdert van hot naar her.

Lang dacht ik dacht ik moest kiezen. Maar eerlijk.... door ze steeds meer in balans te brengen geloof ik dat ik best of both world met elkaar verenig.

over Tamara

Wil je meer lezen over het ontstaan en mijn proces?
Lees dan mijn blog Mijn Ontdekkingsreis: de weg naar doen wat ik wil

mijn kernwaarden

liefde & verbinding

Samen met mijn vriend en ons dochtertje van 8 woon ik in Rotterdam. Zij zijn mijn liefdevolle thuisbasis.

Verder word ik blij van oprecht en gelijkwaardig contact met anderen, verbinding voelen, er voor elkaar zijn. En om van elkaar te leren, elkaar te waarderen en elkaar te inspireren. Om blij voor elkaar te zijn. Maar ook voor elkaar klaar staan als het even niet zo lekker gaat.

En in verbinding zit voor mij ook kwetsbaarheid. Je helemaal openstellen en laten zien. Delen hoe je je voelt en hoe het écht met je gaat.

ontdekken & groeien

Mijn passie is het ontdekken van de wereld, dus het liefst maak ik mooie reizen. Als hoogtepunt zijn de twee wereldreizen die we als gezin maakten. Ik houd van het ontdekken van nieuwe culturen, ander eten, het leven in een ander klimaat (en bij grote voorkeur warm en zonnig), de verwondering, avontuur en de vrijheid. Even los van alle bestaande kaders en patronen fladderen over de wereld en door het leven.

Verder leer ik mezelf graag steeds beter kennen en wil ik ook hier steeds meer ont-dekken. Vanuit nieuwsgierig wil ik blijven groeien en ontwikkelen.

 

genieten & plezier

Je leeft maar een keer dit leven, dus haal er alles uit!

Genieten van het gezin, vrienden en familie, van vakanties, van lekker eten en een goed glas wijn, van een koffietje in de ochtend, van de zon, van het strand, van een mooi boek, van een bijzonder gesprek, van een spontane ontmoeting, van rust en stilte, van een mooie meditatie, van persoonlijke groei, van alle ontdekkingen hoe klein of groot.

vrijheid & authenticiteit

Ik ben redelijk eigenwijs. Vrijheid betekent voor mij dat ik zelf kan bepalen hoe ik iets doe en waarom.

Maar het betekent voor mij ook vrijheid in mijn hoofd. Denken zonder overtuigingen, oordeel en opgelegde structuren.

Ondernemen is voor mij ook vrijheid. Vrijheid om mijn eigen impact te kunnen maken op de manier waar ik het meest blij van word.

Vrijheid betekent voor mij ook authenticiteit "trouw zijn aan jezelf". De vrijheid voelen om jezelf te leren kennen en te kunnen zijn.

"We leven ons mooiste leven als we ons eigen leven kunnen leven."

 

En dat betekent aandacht geven aan de belangrijkste persoon in jouw leven; JIJ!
weten welk leven je wilt leiden, weten wat je te bieden hebt, weten wie je bent.

Ik geloof dat de manier om dit te doen is aandacht te geven aan jezelf, jezelf centraal te stellen en om Bewust te Zijn. Om bewust te zijn van wat je denkt, voelt, doet en wilt en waarom (niet).

Op zoek naar je eigen inner truth. En vanuit daar gaan leven. Stappen zetten in het leven zoals jij het wilt. Ruimte om je eigen innerlijke schoonheid te ontdekken en te laten zien. Om de magie van het leven te ontdekken en volop te gaan ervaren. Om je volledige potentieel te voelen en in te kunnen zetten. Om voluit te gaan en jezelf niet meer in of klein te houden.

Van bewust zijn naar inzicht
Van inzicht naar helderheid
Van helderheid naar leiderschap
*One life, Live it*

Een ontdekkingsreis. Zo ook bij mij. En deze ontdekkingsreis heeft me precies gebracht waar ik moet zijn. Namelijk hier. Op deze plek. Doe ik wat ik het liefste doe.

wat ik het liefste doe en hoe ik van waarde kan zijn voor jou?

over Tamara - one life live it
  • Mijn opgedane kennis en ervaring met jou delen.

  • Jou inspireren hoe je het (analytische) denken kunt combineren met het luisteren naar je hart, je intuïtie.

  • Mijn kracht van het denken in en het bieden van structuur te kunnen inzetten om zo helderheid bij jou te krijgen.

  • Brainstormen om al jouw mooie dromen, plannen en ideeën de ruimte te geven. En een visie te krijgen voor jouw toekomst.

  • Jouw excuses te zien en je te spiegelen, zodat je door de excuses heen kan. Je niet meer laat belemmeren.

  • Jou motiveren en enthousiasmeren om de stappen te zetten die jou verder helpen.

  • Jou accountable te houden voor de acties die je wilt zetten, ook als jij even denkt af te haken.

  • Zorgen dat jij next level kan gaan, door jouw koers te bepalen naar jouw gewenste toekomst.

  • Jou inspireren dat je soms ook gewoon niks hoeft te doen, maar gewoon mag zijn

  • Ik zie je op jouw reis en ik ben er voor je, omdat ik je herken.

Leiderschap:
pak de regie! en zet, met hoofd en hart in balans, de stappen die je dichter bij jouw gewenste toekomst brengen

Of het nu gaat om je prive situatie of je business. Zonder leiderschap is de kans groot dat je het pad bewandelt van iemand anders in plaats van je eigen pad, je helemaal geen pad bewandelt 'maar gewoon maar wat doet' of het gevoel hebt stil te staan omdat je het pad niet ziet.

Leiderschap betekent, voor mij, helderheid hebben over:
Wie ben je en waar sta je voor?

Waar sta je nu?
Waar wil je heen? Noem het je droom, visie, stip in de toekomst.
Wat doe je daar voor? Welke koers neem je?
Wie moet je daar voor zijn?

En dat kan op wilskracht. Omdat je voelt dat het moet. Hard werken met oog op het eindresultaat. Maar ik geloof in intunen op wie je ten diepste bent. Wat je te bieden hebt vanuit jouw volledige potentieel. Op hoe jij je wilt voelen. En elke dag opnieuw kiezen wat goed voelt voor jou. Succes en voldoening zien tijdens het pad en niet alleen gefocust op het eind resultaat.

En hier komen mijn werelden samen. Het resultaatgerichte en actiematige werken dat ik jaren lang heb gedaan. Dit combineer ik met al mijn lessen en inzichten opgedaan in mijn reis van persoonlijke ontwikkeling.

Deze combi is wat mij betreft best of both worlds. Dan kom je echt tot je recht. En kun je voluit gaan in je (business) leven.

Wat staat centraal?

Hoofd & Hart

Verhalen uit je hoofd én die uit je hart. Vertellen ze hetzelfde of liggen ze niet op één lijn. Je hoofd zit vol excuses, belemmeringen en verhalen. Terwijl je hart vertelt over je echte verlangens, wat belangrijk voor je is, wat je écht vindt en wilt, wat jouw dromen zijn.

Mindset

Jouw mindset. Wat denk je en waarom denk je dat? Wat is het gevolg van jouw gedachten?

Je mindset is zo bepalend voor de manier waarop je in het leven staat en de wereld om je heen ervaart.

Authenticiteit

Weten wie je bent en waar je voor staat. Keuzes maken die bij je passen. Bewust zijn wanneer je in verbinding staat met jezelf en wanneer je vooral bezig bent met anderen (pleasen, aanpassen, rekening houden, schuldig voelen).

Wilskracht & Flow

We zoeken de combinatie tussen

Wilskracht: Resultaat en doelgericht te werk gaan.
Flow: Ruimte om ideeën te laten ontstaan. Niet alleen gefocust op het eindresultaat maar succes zien in elke stap die je leert en groeit

Stilstaan

Juist door af en toe stil te staan kun je met helderheid, nieuwe energie en inzichten weer volle bak vooruit. In de momenten van stilstaan is er alle aandacht voor jouw Wel Zijn en de keuzes die je wilt maken.

Slow Down en geef aandacht aan jouw mind, body & soul

In een drukke wereld waarin we rennen en vliegen en omringd worden door bronnen die voor afleiding kunnen zorgen. Waarin we veel van onszelf vragen en de lat hoog hebben. In deze drukke wereld is er steeds minder ruimte om stil te staan.

Ik nodig je uit tot een moment van stilstaan. En de buitenwereld te laten voor wat het is en naar binnen keren. Want in jouw binnen wereld vind je rust, wijsheid, inspiratie, creativiteit en vertrouwen.

In het moment van stilstaan:
1. Blik je terug op de keuzes die je hebt gemaakt die zorgen dat je nu bent waar je bent.
2. Sta je stil in het nu en ben je dankbaar voor wat er nu is. En tune je in op hoe het écht met je gaat. Geef je jezelf waardevolle aandacht.
3. Zie je een heel helder beeld van de (nieuwe) keuzes die je wilt maken om de juiste richting op te gaan

mijn loopbaan achtergond

studie

Na het VWO in Zoetermeer heb ik de HBO studie Hogere Europese Beroepen Opleiding (HEBO) afgerond in Den Haag. Met als onderdeel een 3 maanden uitwisseling naar Frankrijk.

Nog niet toe aan het werkende leven besloot ik om een reis te maken van 3 maanden door Azië.

Om vervolgens te gaan studeren. Met succes heb ik de titel MSc Business Administration behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

 

 

werk

Mijn werkachtergrond staat in het teken van zowel klanten als collega's centraal stellen. Vanuit de bureaukant (op gebied van marketing en ICT) heb ik mogen werken met grote gerenommeerde bedrijven; strategie bepalen, plannen maken, commerciële targets stellen en halen, klanten verder helpen. Een commerciële functie vanuit focus op klanttevredenheid. Maar ook focus op het aansturen van het team, oog voor het Wel Zijn van collega's, en zorgen voor een gezellig en veilig teamgevoel.

coaching

De afgelopen periode heb ik zelf gewerkt met diverse coaches, die mij allemaal op hun eigen manier hebben begeleid om mijn inner truth te vinden en stappen te zetten op mijn pad. Coaches van wie ik heb geleerd, die mij spiegelden en die mij zelf lieten inzien wie ik echt ben.

Verder heb ik tientallen boeken gelezen en webinars gevolgd die me elke keer weer nieuwe inzichten geven.

Dit gecombineerd met mijn eigen ervaringen is dé inspiratie voor het creëren van mijn waarheid en werkwijze.

breathwork

In april 2022 heb ik het certificaat voor Breathwork Instructor behaald. Voor mij staat breathwork voor een innerlijke reis. De ademhaling gebruiken om je mind te kunnen managen. En je ademhaling gebruiken om in meditatieve staat te komen. In deze staat is innerlijke rust, helderheid en creativiteit.

Naast dat dit voor mezelf op reguliere basis een heel fijne methode is om in te tunen op mijn innerlijke wijsheid geef ik dit ook graag door aan anderen.

analytisch | authenticiteit | chaos | creëren & creativiteit | dankbaar | denker | doen wat je leuk vindt | dromer | fladderen | genieten | groeien | ontdekken | plezier | liefde | nieuwsgierig | reizen | solist | structuur | teamplayer | visionair | verbinding | vertrouwen | vrijheid

Ik ben heel benieuwd naar jou!

Wie ben jij? Wat is jouw verhaal? Waar word jij blij van? Wat zou je graag willen, maar doe je nu nog niet? Waar houd jij je nog in en wil je het liefst anders?

Wil je jouw verhaal delen, persoonlijk kennismaken of voel je dat ik jou op weg kan helpen?

Helemaal leuk! Stuur me een berichtje. Dan bellen we even, wel zo gezellig!
Oh ja, natuurlijk helemaal vrijblijvend.