Video fragmenten ter inspiratie

Op deze plek verzamel ik videofragmenten. Onderstaande video's hebben mij echt geraakt. Eye-openers. Simpel, maar juist daarom zo treffend.

Thema's: het nemen van meer persoonlijk leiderschap over jouw leven, inzien dat er meer mogelijk is dan je denkt, belang van een positieve mindset, de kracht van jezelf zijn

Ik wens je veel plezier met kijken.

Een beroemde en boeiende speech van Steve Jobs over hoe je je missie vindt ('connecting the dots'), doen wat je leuk vindt, je dromen volgen en de dood. Zijn advies 'stay hungry and stay foolish'.

Inspirerende (Amerikaanse) 2 uur durende Netflix documentaire over Tony Robbins. Hij gelooft in de kracht van positieve gedachten en hoe je hiermee verandering in je leven kunt aanbrengen. Je ziet hoe Tony Robbins zich voorbereidt op zijn event waar duizenden mensen naar toe komen en de impact die hij heeft op zijn bezoekers.

>> Inmiddels heb ik in maart 2021 het virtual event zelf ervaren. Wat een energie en inzichten! Bijzonder intensief, maar zo ontzettend waardevol.

Er zijn heel veel video's van Joe Dispenza te vinden op youtube. Zijn verhaal gaat over ons geconditioneerde brein. Hoe we leven 'in het verleden' omdat 95% van ons gedrag onbewust gebeurt, op basis van eerdere ervaringen. En hoe je, door meditatie, je aandacht kunt richten op hoe je je toekomst wilt creëren.

Prachtig filmpje van 3 minuten dat het verschil duidelijk maakt hoe mensen zichzelf zien en gezien worden. En hoe mooi het is als je bewust bent van je eigen schoonheid zien.

Inspirerend interview met Chris Zegers. Hoe hij profvoetballer werd in Singapore, is gaan acteren, muzikant werd en uiteindelijk reizende presentator is geworden. Het interview gaat over kansen zien en pakken, en je eigen weg bewandelen.

Ted Talk van Brené Brown. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar schaamte en angst, het tonen van kwetsbaarheid en zelfliefde. En ze vertelt hier op grappige en inspirerende wijze wat het betekent om je kwetsbaarheid te tonen.

Super mooie talk. Over de kwetsbaarheid en moed die het vergt om in de arena te stappen, je zelf écht te laten zien, je ideeën aan de wereld te tonen. Mensen gaan er wat van vinden. Hoe dan ook. Ze geeft aan dat je niet hoeft te luisteren naar degene die aan de kant staan te kijken. En laat jezelf zien. Step up. En get your ass kicked!

Inspirerende talk van Robbert Dijkgraaf. Hij legt op simpele en duidelijke manier uit waar wij als mens uit bestaan en hoe de wet van de kwantumfysica de natuurkundige wereld op de kop zet door dingen te laten zien die in onze 'gewone' wereld niet lijken te kunnen.

Het Heart Math Institute doet onderzoek naar de werking van het hart. Op de site vind je heel veel onderzoeken, en informatie over hart intelligentie; Welke invloed het hart heeft op je gemoedstoestand, de verbinding met jezelf en anderen, je intuïtie, je gezondheid en de samenwerking met je brein.

Wil je meer inspiratie?

Kijk ook eens bij Boekentips,
Lees mijn blogs
Luister mijn podcast