Boekentips

Lezen, ik houd er van. Regelmatig krijg ik de vraag welke boeken ik heb gelezen.
Ik deel ze graag met je!

 Gedurende mijn eigen journey van persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap heb ik onderstaande boeken gelezen.

PS: zie je een boek dat je graag wil lezen?! (affiliate)link gelijk naar bol.com om je boek te bestellen!

 

Persoonlijke inzichten: wie ben je en waar sta je voor?

Van klacht naar Kans - Het boek neemt je mee op het pad van persoonlijke ontwikkeling. De hoofdstukken worden afgesloten met vragen, zodat je als 'deelnemer' het boek kunt bestuderen. Juriaan Galavazi is huisarts en heeft een holistisch kijk op zijn vak. Centraal in zijn boek is de stelling "wat als je lijf slimmer is dan je hoofd, wat heeft het je dan te vertellen".
>> Meer info lees je in deze blog.

De fontein - Mooi boek als verdieping op inzichten in wie je bent, door te kijken waar je vandaan komt (wie zijn je ouders). Uitgangspunt is jouw plek in je familiesysteem. En hoe het 'afstaan' van jouw plek, op jonge leeftijd, ertoe kan leiden dat je nu tegen belemmeringen aanloopt.
>> Meer info lees je in deze blog

365 dagen succesvol - Een praktisch (dmv invuloefeningen) en makkelijk te lezen basis boek. In 13 stappen word je voorbereid op 'jouw beste jaar ooit'. Onderwerpen als je kernwaarden, je missie, je valkuilen, je omgeving en je plan komen aan bod. Het boek laat je kennismaken met de aspecten van persoonlijke ontwikkeling en verandering.

Ikigai - Mooi boek dat uitgaat van de Japanse term Ikigai 'de zin van het leven'. Ikigai is het middelpunt van: waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden, waar je goed in bent. Het geheim voor geluk! Leuke weetjes en theorie worden afgewisseld met inzichten en persoonlijke oefeningen.

Authentiek Leiderschap - Het boek behandeld 7 schillen die je steeds dichter bij jouw kern brengen; omgeving, gedrag, vaardigheden, normen, ego, waarden, authenticiteit (missie).

Mindset: de kracht van je gedachten

Think & Grow rich - Super interessant boek uit 1937. Een klassieker als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en succes. Het boek beschrijft het 'geheim' van succesvolle mensen. Het is aan jou om het 'geheim' te ontdekken. Het uitgangspunt is 'succes is het resultaat van de manier waarop je denkt'.

The big leap - Echt een aanrader dit boek als je openstaat voor het idee dat je je eigen geluk saboteert. Met voorbeelden legt de schrijver uit hoe we (onbewust) een plafond hebben gesteld hoe goed het met ons mag gaan. The upper limit. Als we boven ons plafond dreigen te komen, gaan we (onbewust) zorgen dat deze upper limit niet wordt doorbroken. Het boek geeft ook tips hoe je jouw upper limit juist wel kan doorbreken!
>> meer info lees je in deze blog

Master your mindset - Geïnspireerd op Think and Grow Rich geeft dit boek je inzicht in de kracht van je gedachten. Hoe deze tegen je kunnen werken (belemmeren), maar ook hoe je ze kunt gebruiken om je mooiste leven te leiden.

De moed van imperfectie - Brené Brown heeft zowel levenservaring als een studie gedaan naar 'bezield leven'; leven vanuit het idee dat je de moeite waard bent. Je hebt hiervoor moed, compassie en verbondenheid nodig. Het boek is makkelijk te lezen en geeft 10 wegwijzers om jouw eigen bezielde leven te leiden.
>> Meer info lees je in deze blog

The four agreements - Gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van de Tolteken geeft dit boek je 4 inzichten die als je ze toepast zorgen voor innerlijke vrijheid.

Adem en Mediteren

Koud Kunstje - Interessant boek over de methodiek van Wim Hof (Wim Hof Methode) die bestaat uit drie onderdelen: ademhalings-oefeningen (hoe we veelal vereerd ademen en welke gevolgen dit kan hebben, en hoe je je ademhaling optimaler benut), koude training (hoe we gewend zijn om het warm te hebben, maar dat ons lichaam gebaat is bij kou(der)), inzet / mindset (als vereiste of versneller om er echt mee aan de slag te gaan).In het boek lees je over het verhaal van Wim Hof, wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn, wat er gebeurt in je lichaam, en welke resultaten deze WHM je kan opleveren.

Vind je innerlijke kracht - Mooi boek over hoe mediteren er voor kan zorgen dat je dicht bij jezelf blijft in een drukke wereld om je heen. Mediteren is geen luxe maar wat we in deze drukke tijden nodig hebben om goed voor ons zelf te zorgen. Door meditatie vind je in jezelf, achter alle ruis van je gedachten, alles wat je misschien zoekt in de buitenwereld: kracht, geluk, rust, vertrouwen.

Actie en succes

Dromen, Durven, Doen - Interessant boek over het proces van dromen naar durven naar doen. Het boek geeft inzicht in de werking van je brein, hoe je onbewuste en bewuste overtuigingen en gedrag van invloed zijn op je voornemens om te veranderen en hoe je nieuwe succesvolle gewoontes ontwikkelt.

Eat that Frog - De sleutel van succes ligt in actie. Besteed tijd aan de dingen die echt verandering maken in je leven. Je moet je duidelijk voor ogen hebben wat je wil bereiken. Richt je op de belangrijkste taken en maak deze af; focus! Het boek geeft je handvatten hoe je dat kunt doen.

Spiritualiteit: de ont-dekking van je hoogste 'ik' en jouw plek in het grote geheel

Spirituele Intelligentie - Het is de motor voor persoonlijke groei en leiderschap. Het geeft unieke invulling aan je leven, gaat over mate van welbevinden en jouw bijdrage in de ontwikkeling van anderen. Het boek schrijft hoe de 4Q's (emotionele quotiënt, fysieke quotiënt, intelligentie quotiënt en spirituele quotiënt) elkaar versterken. De oefeningen laten je zelf nadenken.

Het Universum staat achter je - Gabrielle Bernstein gelooft dat je in je eigen kracht mag staan, dat vreugde ons geboorterecht is, en dat je mag leven vanuit vertrouwen. Op het moment dat je in je leven nog blokkades ervaart die dat in de weg staan, is dat vaak een teken van angst. Angst op basis van gedachten / patronen die je nu belemmeren en die vaak ontstaat zijn door vroegere gebeurtenissen. In twaalf stappen legt ze uit hoe je, met behulp van het Universum, steeds mag kiezen (het is je verantwoordelijkheid) voor liefde (vertrouwen) in plaats van angst.
>> Meer info lees je in deze blog

De 7 spirituele wetten van succes - In het boek worden zeven wetten beschreven. Het geeft een spirituele kijk op het behalen van succes. Of misschien zijn het wel wetten voor het leven. Het heeft de gedachte dat je je ego los mag laten en veel meer je hoogste 'ik' mag ontdekken. Dat staat in connectie met iets wat veel groter is dan individuen. De zeven wetten zijn tips hoe je dit kunt doen.
>> Meer info lees je in deze blog.

kwantumfysica & neurowetenschappen

Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn - Bijzonder boek waarin de visie van de auteur, Dr. Joe Dispenza, is dat je je werkelijkheid kan veranderen door je hersenen te veranderen. Meditatie speelt hierin een belangrijke rol. Aan het eind van het boek staat hiervoor ook een 4-weekse meditatie programma. Uit eigen ervaring "zijn meditaties zijn magisch!"

The energy codes - Waardevol boek dat kwantumfysica, ancient wisdom, neurobiology combineert. Aan de hand van 7 codes ( gerelateerd aan de 7 chakras) geeft de auteur oefeningen, breathwork en yoga poses om een quantum flip te maken. Een transitie om te leven vanuit Protective Self naar Soulfil Self.

Mijn boek - Het gaat over Leven in Jouw Gewenste Situatie. Wat is die voor jou? Het boek maakt je bewust van het belang van je gedachten, het zien van mogelijkheden en heel helder weten hoe jouw ideale wereld eruit ziet. Je huidige situatie is wat het is, accepteer deze en ga vervolgens voor jouw gewenste situatie. Volgens de schrijvers van dit boek kun je deze door communicatie met het Bewustzijn ontvangen. In het boek wordt uitgelegd hoe dit voor je kan werken.

Levenswijsheden

Believe it - Are you ready to believe in you? Een prachtig puur boek over ondernemen, geloven in je grootse droom, volhouden, vrouwen, authenticiteit. Jamie Kern Lima vertelt haar verhaal hoe ze vanuit een heel sterke why haar make-up imperium op heeft gebouwd op haar authentieke voorwaarden.
>> Meer info lees je in deze blog

Heel mooi boek, geschreven door een Koreaanse monnik. Een boek vol inspirerende wijsheden om er af en toe even bij te pakken om 'rust te vinden in een drukke wereld'.

Tao van Poeh - Het Taoïsme is een filosofie, way of living en religie uit China. Centraal staat de Tao (weg) van de mens in harmonie met het oneindige Universum. Het gaat om een worden met de natuurwetten; je daar niet tegen verzetten. Niet je best doen, maar vanuit wu wei (handelen zonder handelen) resultaten halen. Niet (alleen) vanuit boeken leren, maar juist ervaren. Probeer gewoon te zijn en te vertrouwen dat de dingen gebeuren omdat ze moeten gebeuren. Geniet van simpele en eenvoudige dingen. Aan de hand van verhalen en karakters uit de boeken van Winnie de Poeh wordt het Taoïsme uitgelegd.
>> Meer info lees je in deze blog

De Alchemist - Prachtige roman over het volgen van de Wijsheid van je Hart. Vol met diepe betekenissen en magie van het leven.

Ingangen tot een Cursus in wonderen - Geeft goede ingang tot het ontstaan, de opzet en het gebruik van het ‘echte’ boek: Een cursus in Wonderen. In ieder moment kun je kiezen om de shift te maken van de angst van het ego naar de liefde van de Heilige Geest (innerlijke Leider). En die shift is een Wonder. 

>> Meer info lees je in deze blog 

Wil je meer inspiratie?

kijk ook eens bij Video (fragmenten)
Lees mijn blogs
Luister mijn podcast