Ingangen tot een Cursus in Wonderen

Met heel veel nieuwsgierigheid ben ik het boek ‘Ingangen tot een cursus in Wonderen’ gaan lezen. Het boek ‘Een Cursus in Wonderen’ komt jaren op mijn pad komt. Iets houdt me nog tegen om het echt te gaan lezen. Toen dit boek op mijn pad kwam, via een recensenten oproep van uitgeverij Ankh Hermes, voelde het als een mooie eerste stap.

Door het lezen heb ik een beter beeld van het ontstaan, de opzet en het gebruik van het ‘echte’ boek. En tegelijkertijd heb ik er zo veel mooie wijsheden, diepe inzichten en praktische handvatten uitgehaald over thema’s als ego vs Heilige Geest (innerlijke leider), vergeving, relaties, slachtofferschap, geven en ontvangen.

Ik vond het fijn om de tijd te nemen om het boek te lezen. Niet in één stuk achter elkaar, maar soms juist even wegleggen of passages opnieuw lezen. Om zo woorden en zinnen echt binnen te laten komen en nog meer betekenis te geven. Het is ook echt fascinerend hoe het boek aan de haal kon gaan met mijn manier van denken.

Het lezen heeft mij nog meer getriggerd om op een andere manier naar het leven en de wereld te kijken.

1. Meer vanuit eenheid en gelijkheid. We zijn allemaal één. En dat gaat dus niet over veroordelen, uitzonderen, vergelijken, competitie.

2. Verder dat verandering van binnenuit komt. Vanuit onze denkgeest.

3.En als laatste dat je altijd een keuze hebt over je gedachten. En dat je in ieder moment kunt kiezen om de shift te maken van de angst van het ego naar de liefde van de Heilige Geest. En die shift is een Wonder.

Een aanrader?

Ik ben blij dat ik het boek heb gelezen. Het heeft me verrijkt en ben nu nog meer benieuwd naar ‘Een cursus in Wonderen’.
Ik kan me aansluiten bij de formulering in het boek ‘niet voor iedereen en toch verplicht’. Als je denkt ‘niet voor mij’, dan klopt dat waarschijnlijk. Maar als je juist nieuwsgierig bent, dan zou ik het zeker (met open mind en open heart) gaan lezen. En laat je verwonderen.