Hoofd en Hart

van luisteren naar mijn hoofd

Anderhalf jaar geleden had ik nog mijn ‘normale’ baan. Ik voelde me onrustig en moe, had niet het idee dat ik alles uit mezelf en het leven haalde.

Ik wist niet wat te doen. En bleef hangen in onrust, malen, nadenken, analyseren, mezelf verhalen vertellen. Luisteren naar mijn ratio, mijn hoofd.

Geen idee dat ik ook nog een andere stem had die me wat te vertellen had; mijn hart. 

naar hoofd en hart op 1 lijn

Ik ben zo blij dat toen iemand tegen mij zei dat ik mijn hoofd en hart op één lijn had te brengen.

Voor het eerst nam ik de tijd om bewust te luisteren naar mijn gevoel. En ik hoorde precies wat ik nodig had, ik voelde diep van binnen wat ik het allerliefste wilde.

Onder de harde stem van je ratio fluistert je gevoel. Door af en toe de harde stem vriendelijk uit te zetten en te luisteren naar het gefluister verandert angst in vertrouwen en onmogelijkheden in mogelijkheden.

Wat ik deed? Ik besloot om te stoppen met mijn baan. Om te gaan ontdekken wat ik de wereld mag bieden en wat de wereld mij nog meer te bieden heeft. Met mijn hoofd als goede raadgever, besloot ik te vertrouwen op de stem van mijn hart.

Nu herken in onrust dat ik weer stil mag staan en mag luisteren naar mijn gevoel om hoofd en hart in balans te brengen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.