No more excuses allowed

Blijf je ook wel eens hangen in excuses? Misschien herken je ze direct. Of zijn die van jou lekker onherkenbaar.

Excuses. En dan bedoel ik de redenen waarom je dingen niet doet, die je eigenlijk wel zou willen. Maar die je toch ook spannend vindt. Spannend omdat je niet weet wat anderen ervan vinden. Omdat je ruimte inneemt die nieuw voor je is. Omdat het ook zo maar niet zou kunnen lopen zoals je denkt of hoopt. Omdat….

En heel snel komen daar de excuses. Kan niet. Heb geen tijd, misschien later. Ja eerst nog even dit. 

Je brein heeft alle excuses snel paraat. Ze houden je namelijk veilig op de plek waar je nu zit. En dat is wat jouw brein wil.

Maar ben je daar echt blij mee? Is dat wat je écht zou willen als je naar je hart gaat luisteren? Zou je niet liever toch die stap nemen….

Oh en ik, ik had talloze excuses. De één nog beter dan de ander. En ik had ze eerst ook gewoon niet door. Je kunt jezelf goed voor de gek houden. Tot ik mijn gedachtenpatroon door kreeg. Ik doorzag mijn eigen excuses. En ja, wat dan…. ik schreef voor mezelf op “no more excuses allowed”. 

Soms moet je gewoon even doen! Ja hoe dan?!

  • Je verbinden met de energie van nieuwsgierigheid. 
  • Denken in mogelijkheden. 
  • Bedenken wat het ergste is dat zou kunnen gebeuren. 
  • Het gevoel toelaten van excitement, trots, opluchting als je er wel voor gaat.

Dus. Yieha. Pak je verantwoordelijkheid. Go for it! 

Wat is het makkelijkste excuus dat je NU los kunt laten? En wat gaat dat je brengen? Ik ben benieuwd! 🤩

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.