Mijn visie op het leven


van puurheid naar aanpassen

Ik geloof dat we allemaal puur worden geboren. In de loop van je leven ga je je aanpassen aan je omgeving; je ouders, familie, school, vrienden, cultuur, geloof. We leren om ego’s in te zetten. We worden gevormd door de gebeurtenissen die we meemaken. We ontwikkelen patronen en overtuigingen die zo diep in ons verankerd liggen. Deze bepalen voor een groot deel ons leven; de manier waarop we de wereld zien, de manier waarop we denken en uiteindelijk doen.

verliezen van jezelf

En in dat proces stop je misschien wel een belangrijk deel van jezelf weg. Misschien ben je verleert om vanuit grootsheid te leven en boven het maaiveld uit te steken. Misschien ontwikkel je gedrag waar je eigenlijk helemaal niet blij mee bent, wat je belemmert. Misschien maak je beslissingen die eigenlijk helemaal niet echt bij je passen. Misschien ben je ‘druk-druk-druk’, maar besteed je de tijd niet aan de dingen die voor jou echt belangrijk zijn.

het kan ook anders

Ondanks dat kun je een mooi leven leiden, zeker. Maar misschien komt er een moment dat het van binnen gaat wringen. Dat je voelt dat ‘er meer in je zit’ en dat je ‘meer uit het leven wilt halen’. Niet uit ontevredenheid, want je hebt alles goed op orde. Maar omdat je diep van binnen voelt dat het anders kan, anders mag. Dat je voelt dat je geleefd wordt ‘zoals het hoort’, dat je nog niet (helemaal) volledig je eigen leven leidt. Of misschien heb je juist het idee dat je helemaal niet meer weet wat je voelt, wie je bent en wat je wilt.

persoonlijke ontwikkeling

Hoe mooi is het dan om op ontdekkingsreis te gaan. Een reis die je de rest van je leven kunt beleven. Om te kiezen voor persoonlijke ontwikkeling. Om te gaan luisteren naar je inner truth. Om te ont-dekken wie je bent, wie je écht bent, wie je wilt zijn. Om los te laten wat je niet meer dient. Om, ondanks alle afleiding die we kunnen vinden in onze externe omgeving, aandacht te geven aan onze innerlijke wereld. Om te dromen. Om te voelen wat ons echt drijft in het leven. Om te weten wat we willen achterlaten op deze wereld. Dat vergt nieuwsgierigheid, moed, eerlijkheid, tijd en kwetsbaarheid. Bewust Zijn.

helderheid

Bewust Zijn betekent voor mij dat je stil staat bij wat je denkt, voelt, doet en wilt. En waarom. Of waarom niet. Bewust Zijn betekent kijken naar je overtuigingen en patronen, naar je verlangens en dromen, je gevoelens doorleven, je angsten, schaamte en gekwetste kant aankijken, plezier toelaten. Het geeft je helderheid wie je bent en waar je voor staat.

mooiste leven

En zodra je dat helder hebt….. Hoeveel (innerlijke) rust zou je dat geven? Wat zou dat doen voor je (zelf)vertrouwen? Je kunt verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, je eigen levenspad gaan volgen, trouw blijven aan jezelf, keuzes maken waar jij blij van wordt, vanuit je hoogste potentieel je eigen mooie leven gaan creëren. Hoeveel plezier zou je dat geven?

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.